• slide
  • slide
  • slide

Vlooien bestrijden, voorkom erger

Vlooien zorgen voor jeuk en huiduitslag. Ze komen vooral voor in huizen en bedrijven met huisdieren. Vlooien kunnen bij honden en katten, maar ook konijnen, cavia’s, muizen en vee, aanwezig zijn. Door de beet van de vlo ontstaat een jeukerig gevoel en wanneer er niets gedaan wordt, kan uw huisdier een allergie voor vlooien speeksel ontwikkelen. B.O.N. adviseert u graag over duurzaam en effectief vlooien bestrijden.

Algemene informatie

Ziet u uw dieren vaak krabben en voelen zij zich ongemakkelijk? Dan kan het zijn dat zij last hebben van vlooien. Het is dan raadzaam eens goed te kijken. Ziet u roodbruine beestjes van een millimeter of twee lopen op de vacht van uw huisdier? Of herkent u fijne zwarte uitwerpselen die eruitzien als peper? Neem dan contact op met een professionele bestrijder als B.O.N. Wij kunnen voor u de vlooien bestrijden.

Vlooien zijn roodbruin of zwart en meestal tussen de 1 en 3 millimeter groot. U treft ze alleen aan op dieren met een beharing of veren en ze zijn in vele gedaantes in Nederland en België aanwezig. Wat overeen komt is hun platte achterlijf, een kleine, gebogen kop en zes pootjes. De achterste poten zijn groot en sterk, hiermee kunnen ze goed springen. Vlooien redden het om 20 centimeter hoog en 40 centimeter ver te springen. Ze kunnen dus van gastheer naar gastheer springen.

Levenswijze

De vlo is een parasitair insect die leeft van het bloed van gewervelde dieren. Ze hebben bij hun kop verschillende uitsteeksels die ze gebruiken als een soort injectienaald. Met de uitsteeksels maken ze een gaatje in de huid van de gastheer en zuigen ze bloed uit de kleine adertjes onder de huid. En hoewel het achterlijf van de vlo hard is, kan het wel goed uitzetten als de vlo veel drinkt of eitjes draagt.

Leefgebied

Er zijn meer dan 2000 soorten vlooien. Een kleine vijftigtal komen in Nederland en België voor en zijn zowel op het dier zelf, als in zijn ‘nest’ aanwezig zijn. Ze komen namelijk alleen om te eten en springen naar hun gastheer en verblijven daarnaast in het nest of de mand. Naast de vlooien in Nederland en België zijn er nog veel meer. Vlooien bestrijden zorgt er voordat het leefgebied kleiner wordt.

Voortplanting & levensverwachting

Vlooien kennen een levenscyclus die kan variëren van 2 weken tot 8 maanden. Tijdens deze cyclus doorloopt de vlo de stadia van eieren, larve, pop en volwassen dier. Per type vlo hangt het van de voeding af hoe lang hij kan overleven. B.O.N. is in te schakelen voor zowel het preventief, als curatief vlooien bestrijden. In beide gevallen weet u dat de levensverwachting van de vlooien aanzienlijk wordt verkleind. Vlooien bestrijden doet B.O.N. graag voor u. Vraag naar de mogelijkheden.