• slide
  • slide
  • slide

Kakkerlakken bestrijden

Hoewel kakkerlakken zelf voor de mens onschadelijk zijn, kunnen ze bacteriën en ziektes overbrengen door van voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of er overheen te lopen. Duitse kakkerlakken bestrijden is noodzakelijk en wordt het best uitgevoerd door een specialist. Bij B.O.N. adviseren we u graag.

Algemene informatie

Duitse kakkerlakken zijn insecten en de meest voorkomende kakkerlaken in Nederland. Ze hebben een lichaamslengte van 11 tot 13 millimeter en zijn geel tot licht oranjebruin, met op het halsschild enkele donkere lengtestrepen. Ze houden niet van licht. Duitse kakkerlakken hebben een tropische oorsprong, maar komen in een groot deel van de wereld voor en is een van de bekendste plaaginsecten. Duitse kakkerlakken kunnen niet goed vliegen, ze doen dit alleen bij een zeer hoge temperatuur. Via de rugklier verspreiden ze een onaangename geur. Wilt u Duitse kakkerlakken bestrijden? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf.

Levenswijze

Duitse kakkerlakken zijn alleseters. Ze kunnen tien tot veertig dagen zonder eten. Ze leven op warme, (optimale temperatuur is 30 graden) donkere plaatsen.

Leefgebied

Duitse kakkerlakken zijn vooral binnenshuis (restaurants, voedselverwerkende industrie, hotels ed.) te vinden en bij geschikte, droge weersomstandigheden ook in de natuur. Zeker binnenshuis dienen we Duitse kakkerlakken goed te bestrijden. Voor advies  over Duitse kakkerlakken bestrijden kunt u bij B.O.N. terecht.

Voortplanting & levensduur

Kakkerlakken hebben een snelle voortplanting. De hoeveelheid kakkerlakken in een eipakketje is soortspecifiek. Bij Duitse kakkerlakken is dit gemiddeld zeven eipakketjes. De snelheid van ontwikkeling hangt af van de omgeving, vooral de temperatuur en het voedselaanbod. Het voorkomen van Duitse kakkerlakken in een huis kan een teken zijn van te wensen overlatende hygiëne, zoals rondslingerende etensresten. Een vrouwelijke kakkerlak draagt ongeveer dertig kakkerlakken in een eipakket die na drie à vijf weken van het lichaam worden afgezet.

Volwassen Duitse kakkerlakken worden gemiddeld een half jaar oud. Duitse kakkerlakken bestrijden voordat het een groot probleem wordt, kan veel ongemakken voorkomen.