• slide
  • slide
  • slide

Blattella germanica bestrijden en voorkomen

Blattella germanica is de Latijnse benaming voor Duitse kakkerlakken. Deze kunnen ziektes en bacteriën overbrengen door over voedsel te lopen, ervan te eten of door er hun behoefte op te doen. Bestrijding van de Blattella germanica kan snel en vakkundig worden uitgevoerd door de specialisten van B.O.N.

Algemene informatie

Blattella germanica is de meest voorkomende kakkerlaksoort in Nederland. Hij is lichtbruin van kleur en heeft twee duidelijke zwarte lengtestrepen op het borstschild. De Blattella germanica behoort tot de insecticiden en is tussen de 11 en 13 millimeter lang. Via de rugklier verspreiden ze een onaangename geur. Wanneer ze in grote mate aanwezig zijn, kan deze geur zeer hinderlijk zijn. De Blattella germanica heeft een hekel aan licht en zal alleen bij zeer hoge temperaturen vliegen.

Levenswijze

De Blattella germanica eet nagenoeg alles en kan wel tien tot veertig dagen zonder eten. De kakkerlakken leven op warme, donkere plaatsen. Ze voelen zich het best bij een temperatuur van 30 graden.

Leefgebied

Vooral in centraal verwarmde gebouwen, aan boord van schepen of in productieruimten van levensmiddelen, kunt u de Blattella germanica aantreffen. Het dier vervuilt ons voedsel en kan een uitermate onaangename geur verspreiden. Het bestrijden van de Blattella germanica moet grondig gebeuren en kan het best door een deskundige worden uitgevoerd.

Voortplanting & levensduur

De Blattella germanica kent een snelle voortplanting en legt gemiddeld 7 eipakketjes van ongeveer 8 millimeter lang. De eipakketjes worden na 3 à 5 weken van het lichaam worden afgezet. Hoe snel de eitjes zich exact ontwikkelen hangt af van de omgeving waarin de Blattella germanica zich bevindt. Vooral de temperatuur en het voedselaanbod spelen hierbij een grote rol. Het aanwezig zijn van de Blattella germanica kan daarom duiden op een slechte hygiëne. Het voorkomen en bestrijden van kakkerlakken begint bij een goede hygiëne. Wij van B.O.N. doen de rest.