• slide
  • slide
  • slide

Bedwantsen bestrijden, waarom?

Bedwantsen zijn kleine insecten die bijten en nare jeuk kunnen veroorzaken. De beten zijn niet altijd direct herkenbaar, maar er zijn mensen die allergisch reageren op de beet van een bedwants. Roodheid, zwellingen en jeuk zijn het gevolg. Omdat veel bedwantsen echter pas laat ontdekt worden, krijgen ze vaak de kans zich veelvuldig te verspreiden. Heeft u het idee dat u last heeft van bedwantsen? Wacht dan niet langer en begin direct met bedwantsen bestrijden. Bij B.O.N. bestrijden we bedwantsen op duurzame wijze.

Algemene informatie

Bedwantsen zitten meestal goed verstopt in naden en kieren van het matras, de lattenbodem of het hoofdbord. Ze komen enkel uit hun schuilplaats om te eten. Volwassen bedwantsen zijn 5 tot 6 millimeter lang, ze ontstaan uit kleine witte eitjes en vervellen meerdere malen voordat ze volwassen zijn. Ook de eitjes worden vaak in naden en kieren gelegd. Voordat bedwantsen zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur. Naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Vaak ziet u de bedwantsen niet, pas bij grote besmettingen kan het voorkomen dat u ze ziet lopen. Bij B.O.N. werken specialisten die bedwantsen snel opsporen, herkennen en ze kunnen bestrijden.

Levenswijze

Bedwantsen leven in en om bedden. In de jaren 50 waren ze in Nederland uitgeroeid, maar doordat ze met toeristen meereizen zijn ze ook weer in ons land te vinden. Ze komen onder andere voor in hotels en appartementen waar veel mensen komen. Bedwantsen kunnen ook bij mensen thuis voorkomen. Als u veel reist kunnen ze meekomen in koffers en tassen. Controleer deze na thuiskomst daarom goed. Het is belangrijk dat bedwantsen bestrijden goed gebeurt!

Leefgebied

Bedwantsen zitten vaak in kieren en scheuren en bevinden zich onder meer in bedden. Ook nachtkastjes, onder plinten en tapijten en tussen vloerdelen, kunt u ze tegenkomen. De bedwantsen komen enkel uit hun schuilplaats om te eten. Dat wil zeggen dat ze mensen bijten en zich volzuigen met bloed. Tot voor kort waren de bedwantsen in Nederland uitgeroeid door het bestrijden met DDT in de jaren 50. In arme en tropische landen komen ze echter nog wel voor en bedwantsen bestrijden gebeurt daar minder. Dankzij rondreizende toeristen verspreiden ze zich weer over de hele wereld. Hoewel bedwantsen voornamelijk in en om bedden te vinden zijn, kunnen ze ook op bijvoorbeeld bureaustoelen waar veel mensen op zitten voorkomen.

Wilt u bedwantsen bestrijden?

Bedwantsen kennen een nogal ongewone manier van bevruchten. Het mannetje boort een gat in het vrouwtje om de eitjes te bevruchten, waarna het vrouwtje tot wel 10 eitjes per dag legt. Uit een ei komt na ongeveer twee weken een nimf tevoorschijn, die qua uiterlijk al erg op de ouders lijkt. Na een aantal keer vervellen en ongeveer zes weken is de bedwants volwassen.  In totaal leggen bedwantsen zo’n 200 eitjes gedurende hun leven. Om te voorkomen dat bedwantsen een plaag vormen, kunt u bedwantsen bestrijden. Een deskundig bedrijf als B.O.N. kan u zeker verder helpen. Neem contact op als u bedwantsen vermoedt.